sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Oolannin Pyttipannu - Pytt i panna (500g)


Kesä on saapunut, joten tällä kertaa arvosteluun otetaankin kesäinen herkku eli perinteinen Oolannin pyttipannu.

Pyttipannu on tullut vuosien varrella jo niin tutuksi, että ruuan valmistusprosessi ei tuottanut minkäänlaista vaivaa. Kokemattomien pyttipannuilijoiden on kuitenkin syytä huomioida, että pussin kyljessä olevaa paisto-ohjetta tarkasti seuraava saattaa hieman pettyä lopputulokseen. Pyttipannu on nimittäin parhaimmillaan silloin, kun perunan pinta on jo hieman ruskistunut ja muuttunut rapeammaksi, mutta tämä saadaan aikaiseksi vain hieman normaalia pidempää paistamisaikaa käyttämällä. Omille makuhermoille parhaiten soveltuva valmistusaika toki selviää vain kokeilemalla, joten ensimmäisillä kerroilla kannattaa pelata hieman varman päälle.  

Vinkkinä kaikille: perinteikkäiden ketsupin ja sinapin tilalla suosin toisinaan myös raejuustoa. Kokeilunhaluiset voivat testata näitä kaikkia kolmea myös yhdessä (mietteitä tämän pyhän kolminaisuuden toimivuudesta voi jättää kommenttina!), mutta tämä tulee tehdä omalla vastuulla.


Kehumme: Runsaasti makkaraa, sopivan rasvainen
 
Moitimme:
Paistetun sipulin osuus aavistuksen liian vähäinen, pakkauskoko voisi olla hieman suurempi
 

Arvosana: 3/5, sopii oivallisesti kesämökille

Hinta:
n.4€

Tuotetiedot
(lähde: Oolannin.fi)
Pakkauskoko

500g

Tuotteen ainekset


Peruna (rypsiöljy, suola, sokeri, sipuli, hiivauute, maltodekstriini)), makkara 27 % (sianliha, vesi, naudanliha, perunatärkellys, kamara, silava, suola, mausteet (mm. korianteri, sinappi, muskotti, paprika, inkivääri, pippuri), happamuudensäätöaine (E575), sokeri, maltodekstriini, säilöntäaine (E250), aromi, (mm. cayennepippuri- ja savuaromi), kiinteyttämisaine (arabikumi)), paistettu sipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti