Saunakausi on hyvässä vauhdissa, joten on aika tutustua makkaroiden saloihin. Aloitetaan parhaimmasta - vaikkakin harvoin noteeratusta - ykkösluokan ziegurasta. Kyseessähän on tietenkin Sininen lenkki! Tämä liha sopii niin keittoon kuin grilliinkin - tai nautittavaksi sellaisenaan! Kiukaalla valmistettuna tämä makkara muuten maistuu taivaalliselta (kunhan muistat kääriä makkarat folioon ja sen jälkeen asettaa ne vielä varmuuden vuoksi (paloturvallisuus!) hieman kiukaan kivetyksen yläpuolella roikkumaan katosta), kunhan muistat ensin laittaa saunan päälle.
Koska lenkkisaunaan ei jostain syystä saanut tuoda lenkkimakkaroita, jouduin salakuljettamaan oman herkkuni paikalle. Edellä mainitusta johtuen jouduin kuitenkin siis myös syömään lenkin kylmänä, joka ei kuitenkaan (tietenkään!) menoa haitannut. Kuten salapullo, myös salamakkara maistuu parhaimmalta, joten pukuhuonetilojen nurkassa salamyhkää popsittu HK:n sininen oli sekä maultaan että kokemukseltaan täysi napakymppi!
Kehumme: Perinteikäs maku joka ei petä; sopii nautittavaksi yksin tai kaverin kanssa, kylmänä tai lämpimänä, maustettuna tai sellaisenaan.
Moitimme: Pakkaus koko on sen verran iso, että yksin ei koko pakettia kunnolla pysty nauttimaan
Arvosana: 5/5, saunailtojen ehdoton kruunaajaa
Hinta:
Tuotetiedot (lähde: Hookoo.fi)
Pakkauskoko
850g
Tuotteen ainekset
suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen
naudanliha, stabilointiaineet (E1420, E450), suomalainen koneellisesti
erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini,
perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri,
korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), arominvahvenne
(E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %.
Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti